Boys in class

کودکان مدرسه رو
(6 تا 12 سال)

شروع مدرسه کودک، یک رویداد بزرگ برای همه خانواده ها است. رفتن به مدرسه در حقیقت یک ماجراجویی هیجان انگیز است که در یک محیط همیشه در حال تغییر و همراه با افراد جدید اتفاق می افتد. اما بودن در این محیط نیازمند عملکرد و تمرکز کافی است؛ حتی زمانی که محیط شنیداری ایده آل نباشد.

young boys hugging

دوستی های نزدیک، یادگیری و ارزیابی

بچه های مدرسه دائماً مورد ارزیابی قرار می گیرند، اما آنها به ارزیابی خودشان هم می پردازند و این ارزیابی حس موفقیت یا عدم موفقیت، کفایت یا عدم کفایت را در آنها ایجاد می کند. در این سن، آنها از کم شنوایی خود به طور کامل آگاه شده و ممکن است از داشتن سمعک خجالت بکشند.

دوستان در طول سالهای مدرسه اهمیت زیادی پیدا می کنند و کودکان در روند رشد هویت، گاهی آینه یکدیگر می شوند. برخی از کودکان قربانی قلدری می شوند؛ این خطر وجود دارد که کودک شما به این علت کمتر از سمعک استفاده کند تا جلب توجه نکند.

احساسات آنها را تایید کنید
واکنش احساسی خودتان را زمان تشخیص فرزندان به کم شنوایی به یاد بیاورید. حالا می توانید احساسات او بفهمید و سعی کنید به او حس اطمینان دهید. همواره تایید شان کنید با کم شنوایی، روابط و یادگیری در مسیر سختی پیش خواهد رفت.

حمایت از نیاز به حریم شخصی کودک
رشد کودک کم شنوا نیاز به برخی اقدامات در خانواده دارد. فرزند شما در این مرحله از زندگی به حریم شخصی احتیاج دارد، اما باید همچنان در جمع خانواده برای شام یا فعالیت های گروهی حاضر شوند.

درباره محیط زندگی اجتماعی کودک بیشتر بدانید

کودک مدرسه رو

راهکارهای شنوایی متناسب برای کودک

در مدرسه، فرزند شما در کنار پیشبرد مباحث درسی باید تعداد واژگان خود را به حداکثر برساند. در مدارس پیشرفته از دانش آموزان چندین وظایف مانند استفاده از کامپیوتر، درک آنچه معلم می گوید و شرکت در کار گروهی انتظار می رود. آنها همچنین با ورزش و سایر فعالیتهای خارج از برنامه آشنا می شوند. راهکارهای شنوایی متناسب با کودک در این شرایط برای آنها اهمیت ویژه ای می یابد مانند:

•    سمعک مخصوص کودکان
•   دسترسی به آخرین سیستم های میکروفن از راه دور کلاس
•   حمایت بیشتر در خانه و مدرسه از سوی والدین

تکنولوژیهایی که از کودک حمایت می کنند

Children being helped by teacher

فرزند خود را توانمند کنید

نگهداری از سمعک
به کودک خود اجازه دهید از سمعک های خود مراقبت کند و آنها را تمیز کند؛ در نگهداری لوازم جانبی مهم دیگر آن نیز به او مسئولیت دهید. استقلال و احساس مسئولیت در قبال سمعک ها به او حس مالکیت داده و هرگونه احتمال پس زدن سمعک را به حداقل می رساند.

ارتباطات
اطمینان حاصل کنید که فرزندتان در شنیدن و یادگیری با سمعک های خود راحت است و قادر به اتصال دوباره سمعک در صورت قطع ارتباط است. کودکان در این مرحله مایل به جلب توجه نیستند؛ درمورد راههایی با آنها صحبت کنید که بدون اینکه در معرض دید قرار بگیرند، درخواست کمک کنند. از نکات ارتباطی و استراتژی های گفتگو در محیط های پر سر و صدا بیشتر با او صحبت کنید.

مرکز مراقبت شنوایی
هنگام مراجعه به مرکز مراقبت های شنوایی، حتما کودک را در تصمیم گیری در مورد ویژگی سمعک ها مانند رنگ و لوازم جانبی دخالت دهید و به او اجازه دهید در مورد احساسات خود با متخصص شنوایی صحبت کند. فرزند شما بیشتر از هر کسی به نیازها، احساسات و تجربیات خود واقف است، به او اجازه دهید این موضوع را بداند.

آشنایی با دیگران
تنها کودک "متفاوت" در مدرسه بودن، کار ساده ای نیست. از آنجایی که فرزند شما تمایل دارد بیشتر از شما به حرف همسالان خود گوش دهد، می توانید یک گروه غیررسمی از کودکان کم شنوا پیدا کنید، که ممکن است پیوستن به این گروه به سود فرزند باشد. متخصص شنوایی، می تواند شما را در چگونگی پیوستن در چنین گروه هایی کمک کند.

your-hearing-children-with-hearing-loss-next-phase-1920x900_v2

مرحله بعدی:
نوجوانی به بزرگسالی
(12+ سال)

کودک کم شنوا با رشد در مراحل مختلف زندگی، از نوزادی تا سالهای مدرسه و بعد از آن، با طیف های مختلفی از چالش ها روبرو است. کودکان با گذشت زمان می آموزند و پیشرفت می کنند. نیازهای فرزند شما باید به طور مداوم بررسی شود. درک بیشتر از خود و مهارت ها منجر به شکل گیری رفتار جدید در کودک می شود. از این نشانه ها آگاه باشید تا بتوانید از فرزند خود حمایت کنید.

وقتی فرزند شما نوجوان می شود، او وارد یک سفر سریع به بزرگسالی می شود. ممکن است او گاهی اوقات دچار سردرگمی شده یا در مورد نقش و احساسات خود دچار ناراحتی شود. باید به او اجازه دهید از این سالها عبور کند، بنابراین مطمئن شوید که آنها آماده هستند تا مسئولیت کم شنوایی خود را به عهده بگیرند.

بیشتر بدانید
  • رشد کودک کم شنوا

    چگونه می توان در حمایت و توانمندسازی فرزند خود تعادل برقرار کرد تا بتواند از تمام آنچه زندگی ارائه می کند لذت ببرد.

  • محیط زندگی اجتماعی کودک

    شنوایی برای رشد مهارت های اجتماعی و امکان برقراری ارتباط در محیط های مختلف بسیار مهم است.

  • چرا شنوایی کودکان مهم است

    کودک شما از شنوایی خود برای یادگیری صحبت کردن، خواندن و نوشتن استفاده می کند و به ویژه برای پیشرفت مهارت های اجتماعی به آن نیاز دارد.

  • سمعک اتیکن کودکان

    در مورد راهکارهای سمعک برای کودکان دچار کم شنوایی خفیف تا متوسط و شدید تا عمیق بیشتر بدانید.